Stravu při pobytu v přírodě nad 3 dni by jsme měli mít již lépe rozmyšlenou. Je důležité z této stravy získat ucelené spektrum potřebných látek. Tedy cukry, tuky, bílkoviny, vitamíny, minerály. Na co se zaměřit při plánování složení dlouhodobé stravy? Na několik věcí: čas přípravy, trvanlivost, dostupnost, praktičnost.
PŘÍBOR BUNDESHWER: Používá se v armádě Bundeswehru (Německo). Komplet je vyroben z nerez oceli a obsahuje čtyři části. Nuž, vidličku, lžíci a držák, který je zároveň uzpůsoben k otvírání konzerv a korunkových uzávěru na lahvích. Při přepravě nebo balení do zavazadla se komplet pomocí držáku scvakne dohromady a potom zabírá minimum místa a nehrozí ztráta žádné součásti příboru.
GELOVÝ VAŘIČ: Konzerva s hořlavou pastou, kovový rám-obruba.
Návod na použití: sejměte otočné víčko na horní části. Propíchněte hlinikovou membránu a odstraňte. Dózu nepokládejte na hořlavý podklad. Nasaďte kovový rám-obrubu vrchem na horní část konzervy. Nádobu na ohřívání položte na kovový rám a pastu zapalte.
Po použití: horkou obrubu-rám, na kterém se ohřívala varná nádoba, překlopte na bok bez nádoby tak, aby nedošlo k možnému popálení. Vrchní víčko položte opatrně z boku na konzervu tak, aby došlo k uhasení ohně. Nikdy se nepokošejte uhasit oheň foukáním, resp. sfouknutím. Po vychladnutí víčko nasaďte pevně otočením do pravé strany na konzervu a utáhněte
Powered by Elixon CMS/AJAX-XUL